sâmbătă, 21 februarie 2009

Trei directori din Romtelecom pleaca acasa

rei manageri-cheie ai Romtelecom din totalul de sase care formeaza echipa de conducere a operatorului au demisionat recent. Acestia sunt directorul general adjunct - Efstratios Angelinos, directorul responsabil cu afacerile pe segmentul de retail - George Argentopoulos, si directorul responsabil cu wholesale - David Craig.

Demisiile celor trei membri ai echipei de conducere a Romtelecom vin la scurt timp
dupa schimbarea directorului general al operatorului. Fostul CEO al Romtelecom, James Hubley, a parasit compania
pe 1 februarie, acesta fiind inlocuit de Yorgos Ioannidis.

Pe de alta parte, in piata se vorbeste ca existau tensiuni intre managerii Romtelecom. „La acest moment nu exista tensiuni in cadrul echipei de management a Romtelecom”, afirma directorul juridic si de relatii externe al companiei, Catalin Dima. Oficialul companiei spune ca schimbarile in cadrul echipei dupa cea a CEO sunt firesti. „Nu este nimic anormal ca in cazul unei schimbari de CEO sa mai apara si alte schimbari in echipa de management. Precizez insa ca in toate cele trei cazuri deciziile au fost individuale si au apartinut fiecaruia dintre cei trei directori”, a adaugat Dima.

Efstratios Angelinos

Directorul general adjunct

Inainte de a ajunge pe pozitia de director general adjunct, Angelinos a fost director executiv financiar al companiei si director executiv de operatiuni. Efstratios Angelinos a inceput sa lucreze la operatorul autohton de telefonie fixa de la 1 iulie 2003. Americanul James Hubley, fostul CEO al Romtelecom, preluase conducerea operatorului pe 1 aprilie 2003.

George Argentopoulos

Directorul responsabil cu afacerile pe segmentul de retail

Argentopoulos este director al unitatii de afaceri pe retail al Romtelecom de la inceputul acestui an. El lucreaza la operatorul de telefonie fixa autohton din anul 2001. De-a lungul celor sase ani in care a lucrat la Romtelecom, George Argentopoulos a ocupat mai multe functii in cadrul Romtelecom, in cadrul departamentelor financiar, achizitii si resurse umane.

David Craig

Directorul responsabil cu wholesale

Canadianul David Craig a ocupat functia de director responsabil cu divizia de wholesale la inceputul acestui an. El este unul dintre managerii vechi ai operatorului de telefonie fixa, avand functia de director de IT inainte de venirea lui Hubley la Romtelecom. Inainte de a deveni sef pe wholesale, David Craig a ocupat functia de director executiv pentru tehnologie in cadrul companiei.

Rezultate

Mai putini abonati, venituri mai mici

Veniturile Romtelecom au scazut cu 3,8% in 2006, ajungand la 894,8 milioane euro, iar profitul operatorului s-a redus cu 35%, ajungand la 55,2 milioane euro. Scaderea a fost determinata atat de reducerea numarului de abonati, cat si de diminuarea traficului, atat la clientii individuali, cat si in cazul apelurilor din retelele altor companii.

Numarul de linii a scazut cu 14% anul trecut, ajungand la 3,4 milioane fata de 3,95 milioane cu un an inainte. Evolutiile sunt explicate de OTE prin efectul combinat al trecerii clientilor de la utilizarea telefoniei fixe la cea mobila
si al cresterii concurentei din partea operatorilor alternativi, mentionand firmele care furnizeaza servicii
de cablu.

Profitul inainte de scaderea dobanzilor, impozitelor, deprecierilor si amortizarilor (EBITDA) a fost de 338,3 milioane euro, avand o variatie negativa de 0,9% fata de cel inregistrat in 2005. In privinta acestui indicator, Romtelecom a precizat ca marja EBITDA s-a imbunatatit de la 36,7% in 2005 la 37,8% in 2006, in principal datorita eforturilor companiei de a mentine costurile sub control.