sâmbătă, 21 februarie 2009

Pace liberala de Paste

Liberalii botosaneni exclusi din partid pe motiv de colaborare cu Partidul Liberal Democrat au fost reprimiti aproape in totalitate in PNL. Comisia de onoare si arbitraj a organizatiei judetene, care a judecat contestatiile depuse de cei in cauza, a hotarit sa accepte revenirea acestora. „Vreau ca in cele doua saptamini care ramin din Postul Pastelui sa fie o perioada de pace“, a afirmat inca inainte de luarea deciziei Corneliu Popescu, presedintele amintitei comisii.

Printre altii, au redevenit membri PNL fostul presedinte de la tineret Paul Secrieru, doi consilieri judeteni, seful Inspectoratului Scolar si un primar. Mai mult, Popescu si-a anuntat intentia de a discuta cu primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, despre reactivarea politica a acestuia. Primarul PNL este suspendat din partid.

Neoficial, hotarirea se explica insa prin conferinta de alegeri care va avea loc duminica. Popescu este unul dintre candidatii la presedintia filialei si in acest context nu strica nici voturile platformistilor.

In plus
, prin decizia din februarie a Curtii Constitutionale, alesii locali care schimba partidul dupa alegeri nu isi mai pierd mandatul, asfel incit liberalii nu isi mai pot introduce in Consiliile Judetene si Locale alti oameni in locul platformistilor si prefera sa ii readuca in partid decit sa scada reprezentarea PNL in administratia publica.