joi, 9 iulie 2009

Trei angajate ale Maternităţii Giuleşti au fost sancţionate după ce patru bebeluşi au fost arşi cu o substanţă dezinfectantă

ancţiuni pentru cele trei asistente responsabile de incidentul de la Maternitatea Giuleşti, unde patru bebeluşi au fost arşi cu o substanţă dezinfectantă. Conducerea unităţii sanitare a decis ca femeile să nu se mai ocupe de nou-născuţi, iar salariul lor va fi diminuat cu 10% în următoarele trei luni. Nu sunt singurele sancţiuni care pot fi luate, Ordinul Asistenţilor urmează să le audieze pe cele trei.

Sancţiunile date de conducerea spitalului vor fi aplicate pentru neglijenţă în serviciu şi nerespectarea protocolului de lucru, iar cele vizate sunt asistenta coordonatoare a secţiei, infirmiera şi asistenta de salon.

''Pentru neglijenţă în serviciu se propune sancţionarea cu 10% din salariu a asistentei coordonatoare şi a infimierei, care au manipulat soluţiile, şi mutarea lor disciplinară din saloanele de copii
, urmând să fie distribuite în saloanele de gestionare a datelor. Pentru nerespectarea protocolului de lucru, neverificarea soluţiei înainte de utilizare se dispune sancţionarea asistentei de salon cu reţinerea a 10% din salariu pe o perioadă de trei luni'', a precizat Adrian Toma, şef secţie maternitatea Giuleşti.

Acestea nu sunt însă şi singurele sancţiuni pe care le-ar putea suporta asistentele. Astfel, în paralel cu ancheta spitalului, a demarat o anchetă separată şi Ordinul Asistenţilor şi Moaşelor din România. Sancţiunile ce vor fi stabilite de către această ultimă instituţie se vor adăuga celor deja dispuse de maternitatea Giuleşti. Asistentele vor fi audiate astăzi de comisia de anchetă a Ordinului Asistenţilor.

Incidentul s-a petrecut pe 3 septembrie, când una din asistentele maternităţii Panait Sârbu a încurcat dezinfectantul pentru nou născuţi cu o substanţă nocivă. Rudele micuţilor susţin că nu au fost anunţate de cele întâmplate. Conducerea maternităţii Giuleşti a catalogat incidentul drept o eroare de manipulare.