luni, 20 iulie 2009

Numărul şomerilor din Germania ar putea creşte cu 130.000 de persoane în 2009

in cauza problemelor economice, rata şomajului în Germania ar putea creşte, numărul persoanelor fără loc de muncă mărindu-se cu 130.000 de persoane, în 2009, a declarat şeful Oficiului pentru Forţa de Muncă, Frank-Juergen Weise, citat de Reuters.

"Pentru cel mai sumbru scenariu, institutul nostru estimează că numărul de şomeri va creşte cu 130.000 de persoane anul viitor", spune Weise.

Un milion de locuri de muncă sunt disponibile la acest moment, în timp ce, durata medie în care un muncitor trebuie să aştepte apariţia unui loc nou de muncă în unele locuri este de două ori mai redusă decât în 2005, a declarat acesta.v Ministrul Economiei
, Michael Glos, spunea, acum două săptămâni, că reformele au condus la flexibilizarea piaţei muncii şi nu sunt motive de îngrijorare referitoare la un număr semnificativ de şomeri.

Populaţia activă neocupată, dar fără loc de muncă a crescut cu 84.000 în luna octombrie, la un total de aproape trei milioane, pentru prima dată
în ultimii 16 ani.

Economia Germaniei, cea mai mare din zona euro
, a intrat în recesiune în trimestrul al treilea, când Produsul
Intern Brut (PIB) a pierdut 0,5%. Pentru următoarele trei luni, perspectiva este optimistă, iar cancelarul Angela Merkel estimează o creştere economică de 0,2% în 2009.