joi, 9 iulie 2009

Aproape 300 de familii din Râfov au casele crăpate din cauza utilajelor

Aproape trei sute de familii din comuna prahoveană Râfov trăiesc cu spaima că oricând casele în care locuiesc s-ar putea prăbuşi. Pereţii imobilelor s-au crăpat din cauza maşinilor de mare
tonaj care trec prin zonă. Acestea cară nisip sau pietriş pentru autostrada Bucureşti – Braşov. Pe de altă parte, reprezentanţii constructorilor susţin că nu aveau habar de problema reclamată de săteni.

Oamenii din Râfov se tem că locuinţele lor se vor prăbuşi peste ei din cauza vibraţiilor. Sătenii se plâng că la fiecare basculantă care trece casele se zguduie din temelii.
"Toata casa e facută zob. Eu ce să îi mai fac? Doar să îi mai dreg crăpăturile alea. Ce se aude când trec maşini? Aoleu! Dacă ai sta zici că se cutremură pământul", a declarat o localnică.
Sătenii spun că locuinţele trebuie reconsolidate de urgenţă însă mulţi dintre ei nu au bani suficienţi. Primarul le-a promis că-i va lăsa să se apuce de treabă chiar şi fără autorizaţii.
"Chiar dacă voi fi tras la răspundere îmi asum acest lucru deoarece oamenii sunt de vârstă foarte înaintată şi nu au bani să obţinaă autorizaţia de construcţie şi planuri", a afirmat Mircea Chivu, primar Râfov.
Şefii celor două firme
care construiesc autostrada Bucureşti-Braşov susţin că nu ştiu nimic despre problemele pe care le-au creat utilajele lor în comuna Râfov pentru că nimeni nu le-a trimis vreo sesizare în acest sens.