Dupa ce a fost curtat de PSD, lingusit de PD si luat cu japca de PNG, Dumnezeu a primit o oferta de la PNL. In 2008, Dumnezeu este liberal, a anuntat, la Alba-Iulia, ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu.
Sambata seara, la lansarea candidatilor liberali din Alba pentru alegerile locale, ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a facut un anunt
legat de transferul politic al anului: PNL si l-a adjudecat, pe post de agent electoral, pentru campania
alegerilor locale. „Avem dusmani puternici, avem partide vopsite ideologic, trecute peste noapte de la social-democratie la, sa spunem, partide de orientare conservatoare, populara. Cu acestia trebuie sa ne luptam”, a spus ministrul in discursul sau, incheind apoteotic: „Dumnezeu este, de data aceasta, liberal”.
Dumnezeu a trecut de-a lungul timpului pe la diverse partide, fiind un adevarat traseist politic, daca judecam dupa declaratiile facute de lideri de marca ai vietii politice.
Fostul parlamentar PDSR Vasile Vacaru decretase, sub regimul Iliescu, ca „Dumnezeu este PDSR-ist”. Colegul sau, senatorul Ion Solcanu, spusese ulterior ca „Dumnezeu este pesedist”.
De altfel, profund religios, Ion Solcanu a declarat raspicat ca n-ar parasi social-democratia decit de dragul Divinitatii: „Plec din PSD doar daca isi face Dumnezeu partid”. Nici baronul pesedist de Vrancea Marian Oprisan nu s-a lasat mai prejos, anuntindu-si electoratul ca, pentru el, Dumnezeu e mai presus de partid: „Eu cred intr-un partid european modern care se numeste PSD. Dar nu inainte de Dumnezeu”.
Deranjat de adjudecarea Celui de Sus de catre pesedisti, PRM a facut o plingere chiar in plenul Parlamentului, prin deputatul Adrian Moisoiu: „Avind in vedere declaratia unor lideri ca si Dumnezeu este pesedist, am sa exprim o rugaminte Maicii Domnului din partea noastra a celorlalti care nu sintem pesedisti: „Nu lasa, Maicuta/ Sa pierim pe cale/ Caci noi sintem fiii/ Lacrimilor tale!“.
Dupa victoria „revolutiei portocalii”, in 2004, evident ca Dumnezeu, dind dovada de oportunism, dar si de pragmatism in cariera politica, a trecut de la PSD la Alianta PNL-PD. Democratii, proaspat migrati de la stinga ideologica la dreapta, au inceput sa mizeze tot mai mult pe mitul cristic adoptat in strategiile de imagine ale presedintelui Basescu.
„Foarte putini inteleg in viata
noastra de zi cu zi ca, dincolo de vointa noastra, este vointa lui Dumnezeu. Poporul roman a exprimat vointa lui Dumnezeu pe 19 mai. Cu voia poporului roman si voia lui Dumnezeu am demonstrat tot ce era de demonstrat atit romanilor, cit si politicienilor. Politicienii trebuie sa deserveasca poporul si nu invers. Va garantez ca ce s-a intimplat pe 19 mai a demonstrat ca viata mea nu mai este a mea, ci a dumneavoastra si trebuie sa va servesc atit timp cit sint pe pamint”, declara anul trecut, la Sibiu, Traian Basescu, intr-un discurs aproape mistic, dupa referendumul pentru demiterea sa din functie.
Derapajele catre misticism si folosirea simbolurilor religioase in scopuri electorale de catre PD si Basescu au fost taxate evident de premierul Tariceanu: „Presedintele se crede urmasul lui Dumnezeu pe pamint”. Si Elena Udrea, exponent principal al imaginii PD-L, invoca frecvent in aparitiile sale publice legatura spirituala cu Biserica, cu Dumnezeu, aplecarea catre Cele Sfinte.
Intr-un interviu acordat unei publicatii, secretarul executiv al PD-L a povestit ca cel mai de pret cadou primit a fost o icoana de argint, veche de 100 de ani, si ca, desi nu merge des la biserica, isi pastreaza credinta: „Merg de Paste, de Craciun si la sarbatorile mai mari. Si mai merg atunci cind mi se intimpla sa trec printr-o stare de tristete profunda. Cred ca biserica poate sa-ti aduca liniste”. Elena Udrea a povestit si despre fiul ei vitreg, Alin Cocos, ca este profund religios: „Este credincios, merge la manastiri si tine toate posturile“.
Becali a bagat Decalogul in doctrina PNG
10.000 de euro a donat duminica liderul PNG, Gigi Becali, unei biserici din Vaslui. O suma infima in comparatie cu milioanele de dolari donate deja diverselor lacase de cult din tara. De altfel, Becali si-a pus propriul partid „In slujba Crucii si a neamului romanesc”, dupa cum o afirma in sloganul acestuia, facind din religie ideologie de partid. In doctrina partidului, elaborata in toamna lui 2006 de Dan Pavel, PNG a introdus in cuprinsul acesteia Decalogul.
„Cel mai bun ideolog si profesor de doctrine a fost Cristos, adica Dumnezeu, nu?”, spunea atunci Becali. „Ca partid crestin, PNG-CD considera ca - intr-o societate cu fibra morala si mentalitatile pervertite sau chiar distruse de ateismul comunist, de utilitarismul si hedonismul postcomunist - prioritatea absoluta este afirmarea credintei in Dumnezeu“, se arata in brosura amintita.