vineri, 27 martie 2009

Anunt fals in vama Leuseni conform caruia masina primarului Chirtoaca ar fi emanat radiatie

Noaptea trecuta, in timp ce primarul de Chisinau, Dorin Chirtoaca, se intorcea de la Bucuresti unde consemnase 90 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, la punctul vamal Leuseni, granicerii moldoveni au anuntat ca masina in care se afla edilul emana radiatie, transmite DECA-press.
Dorin Chirtoaca a relatat in cadrul emisiunii „Istoria in miscare”, difuzata in dimineata zilei de azi la postul „Vocea Basarabiei”, ca, initial, granicerii au spus ca pasapoartele celor din masina primarului emana radiatie. Ulterior, ei au descoperit ca masina
emana radiatie de gradul doi, iar in zona portbagajului – chiar de gradul trei, in timp ce norma admisibila este sub unu.
Solicitat de Agentia DECA-press, primarul de Chisinau a declarat ca granicerii au recurs la trucul cu radiatia pentru ca au dorit sa vada continutul portbagajului. Subtextul acestui anunt
despre emanatia radiatiei a fost ca granicerii au dorit sa supuna verificarilor masina in care calatorea, neavand curajul sa ne spuna ca, de fapt, doresc sa verifice portbagajul, a spus Chirtoaca.
Primarul de Chisinau a mai precizat pentru DECA-press ca a dat la verificari, sambata, la Chisinau, masina la trei structuri abilitate, inclusiv la Centrul de Medicina Preventiva, insa nu au fost depistate emanatii de radiatie.