joi, 18 decembrie 2008
Afacerile Electrocontact s-au redus cu 29%
Afacerile Vrancart au crescut cu 18% in primul semestru, la 8,5 mil. euro
Broker Cluj, profit de 1,94 mil. euro la sapte luni
Cum sa speculezi pe un fond mutual
Administratorii fondurilor mutuale incep sa devina tot mai inventivi atunci cand vine vorba de plasamente, in incercarea de a obtine randamente cat mai mari, cu care sa ii atraga pe investitori.
Cel mai performant fond de la inceputul anului, Orizont - administrat de Certinvest -, cu o crestere de 8,4%, a realizat o mare parte a castigului pe anul acesta nu de pe urma obligatiunilor in care este specializat, ci pe seama speculatiilor facute cu unitatile de investitii ale altor fonduri.
Gripa aviara a muscat si din profitul Oltchim
Compania a realizat doar 38,5% din profitul din productia de marfa bugetat pentru primul semestru, din cauza scumpirii materiilor prime si a pierderilor inregistrate de operatiunile companiei din sectorul agroalimentar. Producatorul de carne de pasare Avicola Babeni, unul dintre activele secundare ale Oltchim, a inregistrat in primul semestru pierderi de 1,8 milioane de euro (6,4 milioane de lei), ca urmare a scaderii preturilor pe piata interna la carnea de pasare, potrivit informatiilor publicate in raportul semestrial al companiei. Tot pierderi, dar mai mici, au inregistrat si Fabrica de Conserve Raureni si Suinprod Babeni.
Presiune la cumparare pe actiunile Petrom inainte de rezultate
Brokerii spun ca evolutia din piata este in principal legata de faptul ca investitorii se asteapta ca Petrom, cea mai mare companie listata la bursa, sa raporteze rezultate bune pe primele sase luni.
Cursul Petrom s-a apreciat ieri cu aproape 3%, pe fondul unor tranzactii in valoare de 2 mil. euro (7 mil. lei). "A existat inca de la inceptul sedintei o presiune la cumparare pe aceste titluri, care s-a vazut prin pretul de deschidere la care au fost tranzactionate actiunile Petrom, superior celui de inchidere din sedinta precedenta. Evolutia titlurilor ar putea avea legatura si cu anuntul conform caruia a inceput derularea procesului de punere in posesia angajatilor a pachetului de 8%, proces care va dura aproximativ un an", spune Marcel Murgoci, director de tranzactionare la societatea de brokeraj Estinvest.
Asirom, amendata cu 6,6 mil. euro
Reprezentantii Asirom spun ca au fost amendati pentru faptul ca au contabilizat anumite cheltuieli ca fiind deductibile in perioada 1999-2004.
"Anul trecut, Ministerul Finantelor a realizat un control la Asirom si a stabilit aceasta amenda. Cea mai mare parte a acestei amenzi se refera la contabilizarea cheltuielilor cu cadourile pe care societatea le oferea asiguratilor in campaniile RCA si pe care noi le consideram deductibile, dar despre care ANAF spune ca nu sunt deductibile", sustine Boris Schneider, director general al Asirom.
Tincau: Nu preluam Sinteza pentru cele 40 hectare
Compania ofera 0,7 lei/actiune, cu 11,1% mai mare decat ultimul pret la care titlurile s-au tranzactionat pe Bursa, valoarea ofertei ridicandu-se la 3,4 milioane de euro.
Compania era obligata de legislatia pietei de capital sa deruleze o oferta de preluare dupa ce ajunsese sa controleze peste 33% din titlurile acesteia. Timisoara Plaza Center detine in nume propriu 42,37% din actiuni, iar impreuna cu Trans World Trading si omul de afaceri Tibor Tincau din Oradea, cu care actioneaza in mod concertat, controleaza 73,6% din capital. Trans World Trading detine o participatie de 95% in cadrul Timisoara Plaza Center, iar Tibor Tincau este unul din asociatii principali ai Trans World Trading.
sâmbătă, 13 decembrie 2008
Broker Cluj n-a prins nicio actiune in oferta pentru Cemacon
SIF Transilvania merge mai departe cu majorarea
Marcarea de profituri a corectat piata dupa maxime
"Depinde cum se va comporta piata maine daca se va deschide la fel ca azi pe verde dar pe final va intra pe rosu, este un semnal important de marcare a profitului, si multi se vor gandi la exit. Daca se pastreaza cotatiile am putea asista la un moment de acumulare urmat de noi cresteri", spune Mihai Chisu, broker la Egnatia Securities.
Ministerul Transporturilor listeaza opt societati din subordine
Proprietarul Comnord, plus 25 mil. euro in doua zile
Sorin Creteanu este unul dintre cei mai bogati oameni de pe piata RASDAQ, pachetul de 57% pe care il detine la Comnord fiind evaluat pe Bursa la 118 mil. euro.
Actiunile Comnord au urcat de peste sase ori din luna aprilie a acestui an, numai de la sfarsitul saptamanii trecute acestea inregistrand un avans de 30%.
Eurex si bursa din Varsovia dau 8 mil. euro pentru Bursa din Sibiu
Cele doua burse au depus scrisori de intentie, aratandu-se interesate de achizitia a 51% din actiunile celor doua entitati, potrivit acelorasi surse. Atat Eurex, cat si bursa din Varsovia au fost practic de acord sa plateasca pretul minim de 1.600 lei/actiune cerut de piata sibiana.
Alt manager incepe vanzari la Turbomecanica
Conserv Buftea vinde un teren de 670.000 de euro
sâmbătă, 29 noiembrie 2008
Electroputere si-a majorat pierderile cu 22% in trimestrul doi
CNVM respinge contestatia Cocor Bucuresti privind deblocarea actiunilor SIF Transilvania
Azomures garanteaza pentru Chimpex, care ia credite de 12,1 mil. dolari
Cea mai mare tranzactie cu actiuni Fondul Proprietatea
Un vehicul de investitii al unei companii cu sediul in New York, Cartesian Group, a preluat un pachet de 2,85% din actiunile Fondului Proprietatea (FP), ce valoreaza circa 100 de milioane de euro, devenind astfel unul dintre cei mai mari actionari ai acestuia, conform informatiilor de la Adunarea Generala a Actionarilor FP, desfasurata la finalul saptamanii trecute.
Fondul Proprietatea este considerat una dintre cele mai mari afaceri din Romania pentru urmatorul deceniu. Fondul dispune de pachete de actiuni evaluate la infiintare la 4 miliarde de euro plus sute de milioane de euro in cash.
Grupul american a fost consiliat in aceasta investitie de Nicolae Ivan, primul presedinte al FP, demis ulterior de Guvern si care lucreaza acum pentru Cartesian.
Ivan a fost numit la conducerea FP la inceputul anului 2006, insa a fost dat afara dupa patru luni de Guvern fara vreo explicatie precisa, in locul sau fiind numit Alexandru Paunescu, consilier la Banca Nationala, care a condus fondul pana la finalul anului trecut. Practic, Ivan a revenit anul acesta la Fondul Proprietatea ca "actionar".
"Fondul Proprietatea este o investitie in care cred si am recomandat aceasta achizitie. Eu lucrez pentru Cartesian Group incepand din 2006 si acopar tarile din Europa de Sud-Est," a declarat Ivan pentru ZF.
El nu a dorit sa precizeze ce alte plasamente mai are Cartesian, strategia privind pachetul de actiuni la Fondul Proprietatea sau pretul la care au fost achizitionate actiunile.
Inainte de numirea la Fondul Proprietatea, Ivan fusese secretar de stat in Ministerul de Finante, ocupandu-se de organizarea fondului. El are experienta in domeniul fondurilor de investitii. Actiunile Fondului nu sunt listate la Bursa, astfel ca achizitia de pachete importante de actiuni de la cei care le-au primit de la stat necesita informatii privind identitatea actionarilor si a celor care urmeaza sa primeasca actiuni, informatii care nu sunt cunoscute publicului.
Hoanta, Carpatica: Vulnerabilitatea la preluare depinde de forta actionarilor
Declinul Bursei din ultimul an a adus cotatiile actiunilor la minime istorice, multi dintre investitori preferand sa vanda de teama unor scaderi si mai puternice. In acest context, intentiile de preluare a unor emitenti autohtoni devin tot mai agresive, principalele tinte fiind in special cele doua banci locale listate - Banca Comerciala Carpatica si Banca Transilvania.
"Concretizarea unor strategii de preluare, pe fondul fortarii sistematice a scaderii preturilor la actiunile urmarite, este dependenta si de forta si disponibilitatea detinatorilor de actiuni. Daca ei sunt constienti de strategie si nu sunt foarte dependenti de veniturile asteptate de la investitia in titluri bursiere, atunci o astfel de strategie este sortita esecului", spune Nicolaie Hoanta, directorul general la bancii (simbol bursier BCC).
Insiderii au luat actiuni SIF Transilvania de 1,1 mil. euro
Transferurile s-au derulat la un pret mediu de 1,04 lei/actiune, peste cel la care aceste titluri s-au tranzactionat la finele sedintei de ieri de la Bursa, de 0,98 lei/actiune.
Brokerii nu pot, iar bancile nu vor
De altfel, cele mai multe dintre societatile de brokeraj nu au stabilit nici oferte de comisioane pentru tranzactionarea acestor instrumente. Brokerii spun insa ca bancile, care au format pana acum doua saptamani singura piata a titlurilor de stat nu au nici un interes sa tranzactioneze pe Bursa.
Azomures a facut profit de 21 mil. euro in trimestrul doi
Afacerile companiei au cunoscut in perioada similara o dinamica mai accentuata ca in trimestrul precedent, majorandu-se cu 85% si ajungand la 338,7 mil. lei (92,2 mil. euro).
Profitul raportat de Azomures in trimestrul al doilea este cel mai mare din istoria companiei, depasindu-l chiar si pe cel din primele trei luni, care s-a ridicat la aproape 55 mil. lei (15,1 mil. euro). Per total, in primele sase luni din 2008, castigul obtinut de producatorul de ingrasaminte a fost de 132,2 mil. lei (36,2 mil. euro), de peste doua ori mai mult decat si-a bugetat compania pe tot anul curent.
Afacerile Azomures din primul semestru s-au cifrat la 591,9 mil. lei (162 mil. euro), cu 54,8% mai mari comparativ cu cele din aceeasi perioada din 2007.
Avansul afacerilor companiei a avut la baza preturile mai mari la ingrasaminte, in special cele de pe piata internationala, se arata in raportul emis Bursei de reprezentantii Azomures.
Ritmul de crestere al cheltuielilor companiei a fost mai mic, acestea urcand in perioada similara cu 31,2%, ca urmare a costurilor energetice mai ridicate, cu precadere la gaze naturale.
Azomures a fost pana acum oarecum ferita de cresterea preturilor la materii prime, in conditiile in care societatea avea la inceputul anului 2008 stocuri de materii prime achizitionate anterior la un pret mai mic, fapt care a permis obtinerea de produse la costuri bune, se mai arata in raport.
La ultimul pret de ieri, de 0,875 lei/actiune, capitalizarea companei este de 131,5 mil. euro.
OTP garanteaza un castig de 12% pentru 300 de investitori
Perioada de derulare a ofertei publice pentru fondul inchis de investitii cu capital garantat al OTP a fost de sase saptamani, luand sfarsit la inceputul lunii. Capitalul atras de fond s-a ridicat la peste 4,7 milioane de lei (1,3 mil euro), sub estimarile initiale ale reprezentantilor OTP care se asteptau la subscrieri intre doua si trei milioane de euro.
Impact a rascumparat 5 mil. de titluri in doua saptamani
duminică, 23 noiembrie 2008
Razboiul din Irak se complica
red ca mai curand avem de-a face cu un meci nul. Meci nul si pe campul de lupta, si in razboiul mediatic psihologic. Americanii au marcat prin aceea ca au avansat rapid spre Bagdad si au capturat peste 5.000 de prizonieri. Hussein a egalat prin aceea ca a pastrat controlul in toate orasele si a doborat elicoptere cu aviatori cu tot.
Fortele care se confrunta in Irak sunt foarte inegale, asimetrice. De o parte, o armata high-tech secol 21, de alta parte o armata dotata cu arme depasite si ramase din secolul 20. Si totusi, Garda Republicana a lui Saddam s-a tinut bine, nu s-a speriat nici de bombe sau rachete inteligente, nici de avioane invizibile. In ce priveste populatia, s-a risipit iluzia ca ii va saluta ca eliberatori pe soldatii care o bombardeaza, ii ingreuneaza aprovizionarea, iar in unele locuri ii taie electricitatea si apa. Aprecierea sanselor devine foarte dificila. Cunoastem si obiectivul, si strategia americanilor inclusiv modificarile pe care au fost nevoiti sa le faca. Dar nu cunoastem pe ale lui Saddam Hussein, desi este evident ca nu a stat cu dosul pe cuptor. El a reusit sa evite o confruntare pe teren deschis, care i-a fost fatala in Razboiul Golfului din 1991, si-a concentrat toate fortele in orase, unde s-a pregatit pentru un razboi de tip gherila urbana si pentru scurte contraatacuri acolo unde ii convine terenul pe care-l cunoaste foarte bine. O surpriza a constituit-o prezenta in toate orasele a fortelor paramilitare formate din fedayeni devotati regimului Baas si lui Hussein.
Dintre analistii militari americani sa citam doua pareri semnificative: "Noi am apreciat gresit ca fortele paramilitare vor fi concentrate in Bagdad, iar in orase vor ramane ascunse in defensiva. Spre marea noastra surpriza, ele ataca. Nu ne asteptam la atac." Un alt specialist scrie: "Nu ne vom grabi sa intram in Bagdad. Vom pune accent pe actiunea rabdatoare de reconaissance pentru a descoperi locatia lui Hussein si a adjunctilor sai, inclusiv a centrelor Securitatii si Garzii Republicane, sperand ca locuitorii ne vor procura informatii despre acestea. Scopul e sa evitam lupte de strada si casa cu casa, care presupun pierderi grele. Obiectivul: centrele de putere".
Doua notiuni apar in comunicarile de razboi: friendly fire (foc prietenesc) cum a fost cazul rachetei sol-aer americane Patriot care a lovit un avion britanic si collateral damage (paguba colaterala), cand o bomba sau racheta nimereste alaturi de tinta, in loc de o cladire publica din Bagdad, o piata cu civili.
Noutati in ultimele zile semnaleaza aparitia unei forte de desant americane instalate in regiunea de nord a Irakului, unde a facut jonctiunea cu trupele kurde din zona, care pazesc instalatiile petroliere si o oarecare pauza tactica a unitatilor care au avansat rapid spre Bagdad si care trebuie acum relegate de sursele de aprovizionare bazate in Kuweit. In aceste conditii, as formula urmatoarea predictie: dupa 12 zile de lupte, fiecare saptamana ingreuneaza pozitia americana, iar daca factorul esential, Saddam Hussein, ramane in picioare in buncarul sau timp de doua luni, el nu poate invinge armata americ
Intoarcerea Mariei Vlas. Mai multe amnezii decat bani
Cei mai interesati
de un astfel de raspuns sunt fara indoiala cei peste 300.000 de pagubiti care au avut reactii impartite legate de venirea Ioanei Maria Vlas: o parte s-au bucurat, sperand in rezolvarea mai rapida a procesului, in timp ce altii privesc aceasta reintoarcere cu scepticism. "Problema noastra este recuperarea banilor. Descoperirea adevarului nu inseamna si rezolvarea problemei. Mie unul imi este teama de o intelegere dintre Vlas si statul roman, care ar putea fi daunatoare investitorilor", a declarat Ovidiu Mazilescu, liderul investitorilor FNI.
La momentul prabusirii, FNI avea un activ net de 3.412 miliarde lei (aproximativ 150 milioane de dolari), 301.331 de investitori si o valoare a unitatii de fond de 103.720 lei.
"Astazi FNI mai are circa 80 - 90 de miliarde de lei (2,3 mil. $-n.red.) in conturi bancare, care inca sunt blocate, majoritatea conturilor fiind deschise la BCR", a declarat pentru Ziarul Financiar Ionel Blanculescu, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB), institutia prin care s-au facut platile pentru investitorii FNI si care reprezinta statul in toate litigiile legate de acest caz.
In aceste conditii, impreuna cu actiunile pe care le mai detine, fondurile FNI ating cu greu 100 de miliarde de lei, adica trei milioane de dolari.
Ce s-a intamplat cu restul banilor? Poate doar Ioana Maria Vlas stie. Pentru ca din documentele ramase de la fond nu se pot afla prea multe in conditiile in care, potrivit raportului de audit realizat de firma de consultanta Arthur Andersen, lipsesc multe acte justificative de la infiintare si pana in 1999, ultima balanta de verificare a Fondului s-a facut in decembrie 1999, iar din octombrie 2000 nu s-a mai facut nici o inregistrate contabila. In plus, Sov Invest, in calitate de administrator al FNI, nu si-a asumat responsabilitatea pentru intocmirea situatiei activului net, inregistrarile contabile si activitatea Fondului si corectitudinea bazei de date a investitorilor, fapt ce a determinat auditorul sa aiba incertitudini asupra "completitudinii" inregistrarilor contabile.
Dar cum a fost incalcata legea in cazul FNI?
Raportul de audit precizeaza faptul ca activitatea Fondului s-a desfasurat fara respectarea cadrului legal si anume:
* Distribuirea unitatilor de fond s-a facut in baza unor contracte de distribuire ale caror clauze nu au fost respectate de parti;
* incepand din august 1998 a functionat fara banca depozitara, atributiile acesteia fiind exercitate de SOV Invest;
* SOV Invest a facut tranzactii intre FNI si FNA in numele acestora, precum si contracte de imprumut in numele FNI;
* Societatea de administrare a comunicat un activ net supraestimat, rezultand o crestere a valorii titlurilor de aproximativ 3.229 miliarde de lei;
* Numarul de unitati de fond aflate in circulatie, comunicat de catre societatea de administrare era cu 54% mai mic decat cel real rezultand o apreciere nejustificata a unitatii de fond.
Ca o concluzie, auditorul apreciaza ca valoarea unitatii de fond ar fi de 1.358 lei (de 75 de ori mai mica decat valoarea la care au fost susbcrise ultimele titluri) calculata in baza activului net, intocmit pe baze incerte, de 107,5 miliarde de lei.
Ce face astazi FNI
Fondul National de Investitii urmeaza sa-si aleaga in perioada urmatoare societatea care va administra fondul in conditiile in care investitorii au decis continuarea activitatii FNI ca fond deschis de investitii.
In plus, AVAB va plati in primele luni ale acestui an ajutoarele financiare pentru ultimii 2.000 de investitori, conform legii privind unele masuri pentru diminuarea consecintelor incetarii rascumpararii de unitati de fond de catre FNI, adoptata de guvern in august 2001. Potrivit acesteia, investitorii FNI care nu au facut nici o rascumparare a unitatii de fond investite la FNI si care aveau un venit net lunar pe membru de familie de pana la un milioan de lei primesc un ajutor financiar de pana la zece milioane lei.
Anul trecut Autoritatea a platit 25,2 miliarde lei unui numar de peste 3.700 de investitori FNI, valoarea totala a sumelor platite fiind de 269,9 miliarde lei.
In ceea ce priveste litigiile, la inceputul acestui an erau 48 de dosare pe rolul instantelor judecatoresti din tara in legatura cu punerea in aplicare a contractului de fidejunctiune/cautiune incheiat intre SOV Invest si FNI pe de o parte si CEC pe de alta parte.
Cazul FNI face obiectul a doua categorii de procese: penal si civil. "In cazul procesului penal, anul trecut am retrimis dosarul Parchetului pentru extinderea cercetarilor. Intentia noastra este sa demonstram ca in cazul FNI a fost vorba despre frauda, si daca reusim sa dovedim acest lucru, atunci se va incheia si procesul civil. Spun asta pentru ca prin contractul de fidejunctiune/cautiune CEC asigura plata unitatilor de fond la ultima valoare in cazul producerii unui risc caracteristic fondurilor deschise de investitii. Or, frauda nu este un risc specific acestor fonduri", declara recent presedintele AVAB, Ionel Blanculescu.
"In mod normal, venirea lui Vlas ar trebui sa impulsioneze intr-un fel procesul penal, sa lamureasca lucrurile, sa spuna cu exactitate care sunt vinovatii si in ce masura sunt ei implicati. Pe noi nu ne intereseaza actiunea civica, ne intereseaza sa existe o despagubire pentru investitori", a mai spus liderul investitorilor, Ovidiu Mazilescu. El a adaugat ca daca problema nu este rezolvata pana la capat, in sensul acordarii despagubirilor, inseamna ca intoarcerea Mariei Vlas nu a avut un efect benefic pentru investitori.
vineri, 19 septembrie 2008
Fanii Realului: Nu-l vrem pe toxicomanul
Cu putin timp inaintea redeschiderii perioadei de transferari din iarna, presa din Italia si Spania a inceput sa vorbeasca despre un posibil transfer al internationalului roman la Real Madrid. Conducerea gruparii de pe "Santiago Bernabeu" ar fi dispusa sa plateasca Fiorentinei o suma de 17 milioane de euro si sa cedeze un jucator pentru a-l recruta pe Adrian Mutu. Informatia a fost reiterata de cotidianul spaniol "Marca", potrivit caruia Real este aproape de finalizarea acestei tranzactii, in care ar intra si numele lui Diarra, directionat spre Firenze.
Posibilitatea ca Adrian Mutu sa joace pentru cel mai titrat club din lume, a starnit reactii negative in randul suporterilor Realului. Fanii au "luat foc", nedorind la echipa un fotbalist cu acest profil. "Real Madrid are nevoie de jucatori tineri cu mintea limpede, nu de un toxicoman, cum este romanul Mutu !", noteaza "Marca", citand unul dintre comentariile aparute pe marginea acestui subiect.
Internationalul roman a avut un excelent sezon de toamna sub tricolul Fiorentinei; in urma cu o luna, atit clubul, cit si jucatorul anuntand ca nu vor sub nicio forma sa se desparta.
Insa presiunea financiara ar putea deveni insuportabila pentru un club precum Fiorentina care nu ii poate oferi lui Mutu decit un salariu de 1,5 milioane de euro anual, suma care este considerata sub valoarea jucatorului.
sâmbătă, 24 mai 2008
Monfils G.vsMathieu P-H
Ferrer D - Simon Giles
Voldanri F. -Rochus O.
Moya - Soderling
Ferrer - Simon
V.Spadea - W.Moodie
Moya C.vSoderling R.
Stepanek R.vGicquel M.
Monfils G.vMathieu P-H.
Stepanek - Gicquel
Volandri - Rochus
L. Horna vs N. Almagro
W. Moodie vs V. Spadea
G. Monfils vs P-H. Mathieu
G. Simon vs D. Ferrer
Moya-Soderling
Vassallo M. A. v Seppi A. [Primul set]
Almagro - Luis Horna
Moodie W. v Spadea V. [Exact Score]
Volandri F. v Rochus O. [Games HC] 0:3.5
Almagro N. - Horna L.
Rochus-Volandri
Nicolas Almagro - Luis Horna
Carlos Moya (ESP) - Nicolas Almagro (ESP
D.Ferrer - F.Volandri
Moya C. - Almagro N.
Andreev-Seppi
Almagro-Moya
vineri, 4 aprilie 2008
marți, 4 martie 2008
Pariuri Gratis
Bine ai venit pe situl nostru, locul unde vei afla totul despre pariuri online, agentii de pariuri sportive, poker, jocuri de casino, table, bingo, totpot, supertoto, moneybookers, bonusuri, carduri si multe alte informatii care ar trebui sa le detina orce jucator sau pur si simplu orice parior care vrea sa faca bani din acest hobby.
De asemenea va punem la dispozitie un serviciu de livescore (rezultate live din fotbal, tenis, baschet, handbal, hochei) si statistici sportive cu clasamente la zi pentru o gama variata de sporturi si competitii, atat din tara cat si din strainatate.
Puteti sa va inspirati din alegerile tipsterilor nostrii profesionisti atunci cand luati decizia importanta de a plasa un pariu, printr-un simplu click la sectiunea Biletul Zilei.
vineri, 29 februarie 2008
Juventus vs. Sampdoria
Juventus - Sampdoria
Liverpool-Aston Villa
Liverp-Aston Villa
duminică, 24 februarie 2008
Newell\'s Old Boys v River Plate
duminică, 17 februarie 2008
INFRANGERE LA INDIGO
Sperantele Stelei de a ajunge în primavara europeana au fost facute tandari de o echipa maghiara mult prea puternica pentru nivelul actual al handbalului românesc.
Invinsi la opt goluri în mansa tur de la Veszprem (23-31), diferenta conturata însa pe finalul întâlnirii, “militarii” au sperat într-un retur de foc si o rasturnare de situatie miraculoasa. Din pacate pentru ei, stelistii nu au contat decât în primele 10 minute ale partidei disputate ieri la Chiajna. Diferenta de valoare dintre cele doua echipe a fost neta si de aceasta data în favoarea lui Veszprem, Marian Cozma et Co. conducând ostilitatile si impunându-se cu 34-26 (17-12). Tot la masculin, dar în Challenge Cup, UCM Resita s-a calificat în sferturi dupa 34-36 la Kutina (în tur: 40-26), iar Poli a învins pe Fram Reykjavik cu 26-24 (returul e azi, la ora 11:00, tot la Timisoara).
JUVENTUS SI RAPID, LA EGALITATE
INSISTA PENTRU CROITORU
Daca va reusi sa-l ia la Ceahlaul pe Marius Croitoru, presedintele de onoare al nemtenilor, Gheorghe Stefan, este convins ca echipa sa va urca mult în clasament.
“Vrem neaparat sa-l aducem pe Marius Croitoru, care ar da un plus de valoare liniei noastre de mijloc. Eu sper sa gasim întelegere la domnul Gigi Becali sa-l lase pe jucator sa evolueze unde-si doreste el si în acelasi timp sa fie util. Echipa, chiar si fara Croitoru, s-a miscat bine în Antalya, si eu am încredere ca vom evita retrogradarea si ca vom urca în clasament”, a spus ”Pinalti”. Si Viorel Hizo spera sa-l aiba pe teren pe Marius Croitoru la meciul cu Dinamo, de vinerea viitoare: ”Mi-l doresc pe Marius Croitoru, pentru ca el ar putea aduce un plus la echipa noastra. Tot timpul voi spune ca-mi doresc jucatori, pentru ca întotdeauna e loc de mai bine. Ar fi o lovitura sa-l avem pe Croitoru pe teren înca de la meciul cu Dinamo”.
Gheorghe Stefan este convins ca echipa sa este mai puternica decât a fost în prima parte a campionatului, ”Parerea mea e ca în retur lotul Ceahlaului este mai puternic. Modul în care se exprima echipa este mult mai eficient, iar eu sunt convins ca echipa va avea rezultate mult mai bune în retur. Mai avem unul sau doi jucatori în vizor. Unul dintre ei este Croitoru”, a declarat presedintele de onoare.
Un portughez si un marocan, în probe
Portughezul Hugo Evora si marocanul Omar Ali au fost folositi, ieri, într-un joc-scoala. Astfel, de o parte a terenului s-au aflat: Federenko - Nohai, Ivan Pecha, Hugo Evora, Vitelaru - Badescu, Rusmir, Omoduemuke, Oprea - Gmamdia, Cernoch, iar de cealalta au fost: Multescu - Matei, Ichim, Forminte, Barna - Omar Ali, Achim, Cebotaru, Vinicius de Oliveira - Gafita, Doicaru. Dupa ce Cebotaru a deschis scorul, titularii au punctat de patru ori, prin Martin Cernoch (2), Gmamdia si Rusmir.
Marius Croitoru ar da un plus de valoare la mijloc. Eu sper sa gasim întelegere la domnul Gigi Becali sa-l lase pe jucator sa evolueze unde-si doreste.
Gheorghe Stefan, presedinte de onoare Ceahlaul Piatra-Neamt
UN LOGAN RAPID
Mircea Rednic s-a aratat destul de îngrijorat de evolutia modesta a portarului brazilian Andrade pe care acesta a avut-o pe perioada stagiilor de pregatire desfasurate de Rapid în Portugalia si Cipru.
Cum titularul postului, Dani Coman, a tot acuzat probleme medicale, “Puriul” s-a pus pe contactat portari din campionatul belgian. O optiune ar fi experimentatul goalkeeper de la Charleroi, Bertrand Laquit, (30 de ani), dar cotidianul La Derniere Heure scrie ca partile sunt departe de a fi de acord din ratiuni financiare, jucatorul solicitând un salariu prea mare în comparatie cu oferta giulestenilor. Mult mai interesat ar fi Rednic, scrie aceeasi publicatie, de fostul portar al nationalei Under 21 a Belgiei, Logan Bailly, de la Racing Genk, clubul sau fiind dispus sa-l vânda. Bailly ar fi o achizitie foarte buna, fiind considerat un excelent numar 1, în 34 de partide disputate la Genk izbutind sa nu primeasca gol în 15 jocuri.
Bailly este un personaj adulat de sexul frumos, fiind declarat în 2007 câstigatorul unui concurs initiat de programul Humo al televiziunii belgiene cu tema “cel mai sexy jucator din Jupiler League”. Interesant este ca învingatorul, care a aparut într-un clip într-o tinuta foarte sumara, trebuia, conform traditiei, sa apara apoi gol complet în paginile unei reviste, dar a evitat deocamdata aceasta situatie, sustinând ca nu s-a consultat cu consoarta daca ar fi sau nu de acord. Alta ciudatenie a lui Bailly este faptul ca obisnuieste sa-si rada parul de pe picioare, sustinând ca în timpul acestei operatiuni se simte ca si cum ar fi sub efectul unui masaj.